Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Therapie

Een manier om therapie te definiëren is “een methode om verandering teweeg te brengen met als doel gezonder, gelukkiger of succesvoller te worden.” Welke verandering het betreft en ten aanzien van welke onderwerpen, bepaal jij. De hulpvraag stel jij.

In therapie ga je op zoek naar onbewuste patronen die je min of meer gevangen houden. Dat “vast zitten” heb je op één of andere manier ontdekt en je zoekt hulp bij het proces om dat te onderzoeken en te veranderen. Het vergt soms moed om dat aan te gaan en ik sta je bij in jouw proces.

Ik ben geschoold als Core Energetisch therapeut, een vorm van lichaamsgerichte (psycho-)therapie. Wij beschouwen lichaam en geest als één samenwerkend geheel, elk met een vorm van wijsheid. Het lichaam geeft informatie over je patronen in subtiele signalen, in vasthouden en blokkeren van energie maar ook in beweging.

We gaan aan de slag om het onbewuste naar boven te halen, je bewustzijn te vergroten en daardoor ruimte te maken voor nieuwe wegen. Energie laten stromen en in balans brengen tussen lichaam en geest, zowel de “mind” als de “spirit”. Je leven meer gaan leven vanuit je volledige potentie, dat is waar core energetica zich op richt.

Meer over Core Energetica: https://coreenergetics.nl/nl/core-energetica/ en https://www.goodtherapy.org/learn-about-therapy/types/core-energetics

Ons hoofd is vaak de bron van beperkingen. We denken en peinzen ons een slag in de rondte en komen niet uit die cirkel. Vandaar ook onze aandacht voor het lichaam, voor energie, voor beweging of juist voor onbeweeglijkheid. Ons lichaam vertelt veel. We onderzoeken onbewuste weerstand, onze maskers en we gebruiken lichaamsbewustzijn als één van de ingangen.

Ik werk o.a. met gesprek, oefeningen, aanraking, opstellingen en alles wat zich aandient bij jou.

Wanneer kies je voor therapie?

Mensen hebben verschillende redenen om in therapie te gaan, misschien staat hieronder iets wat bij jou de situatie weergeeft:

  • Het gevoel hebben “vast te zitten”.
  • Burn-out of depressie.
  • Verslaving waar je niet vanaf komt.
  • Je relatie loopt niet meer of je verlangt naar een relatie en het gebeurt maar niet.
  • Je voelt heel veel en dat is overweldigend of je voelt juist niets.
  • Je loopt telkens tegen dezelfde (soort) conflicten aan met mensen.

Jij bepaalt waar het over gaat en van sessie tot sessie kan dat verschillen.

We beginnen met een intake gesprek om kennis te maken. Na de intake besluiten we of en hoe we aan de slag gaan.

Deelname aan een groep

Je kan dit werk ook doen in een groep. Een groep vormt een veilige omgeving waarin je individueel en gezamenlijk op onderzoek gaat naar beperkende overtuigingen, onbewuste patronen, triggers en andere zaken. Je komt in een groep herkenning tegen, je bent niet alleen met je worstelingen. Je komt in een groep ook jezelf tegen, in alle facetten van jou. De groep is een krachtige manier om te leren en te ontdekken. Mijn groepen zijn niet groter dan 10-12 personen om zo een veilige setting te hebben.

Gemengde groep: start 16 september 2019 - tweede blok januari - mei 2020

Op 16 september 2019 is de eerste avond van een gemengde groep met mannen en vrouwen. Het zijn 6 maandagavonden, locatie is het Mirrorcentre bij station Muiderpoort. Mocht je hier meer over willen weten of willen deelnemen, laat het me dan weten.

Mannen: start weer in 2020

Samen met mijn collega Rob Bresser starten we in 2020 weer groepswerk met mannen in Rob's praktijk in Haarlem. Neem contact met me op als je belangstelling hebt.

Je investering

  • Particulier tarief individuele sessie: € 65,- (inclusief 21% BTW) voor 60 minuten.
  • Wanneer jij of je werkgever een sessie fiscaal af kunt trekken: € 79,- (inclusief 21% BTW) voor 60 minuten.
  • Particulier tarief groepsdeelname per 6 bijeenkomsten van elk 2,5 uur: € 300 (inclusief BTW).
  • Zakelijk tarief groepsdeelname per 6 bijeenkomsten: € 425 (inclusief BTW)

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren