Over Piet Jan

Ik ben in 2014 afgestudeerd als core energetisch therapeut aan het Netherlands Institute of Core Energetics (NICE) (https://coreenergetics.nl/nl/nice-institute/). Core Energetica is een vorm van lichaamsgerichte (psycho-)therapie, waarover verderop meer. Mijn diepere persoonlijke ontwikkeling en zoektocht naar mezelf begon rond 2001-2002 en sinds die tijd ben ik geïnteresseerd in wat me drijft en vooral ook wat me tegenhoudt, wat me vast houdt op een plek of in een situatie.

Na omzwervingen van enkele jaren en een trainingsprogramma tot Life Coach bij School of Life, kwam ik in contact met Core Energetica. Meteen sprak me de holistische en lichaamsgerichte aanpak aan, plus de aandacht voor het goede (de “core”) in ieder mens.

Ooit was ik werkzaam als management consultant en als ondernemer in IT en internet (cloud diensten). Ik heb meerdere bedrijven opgezet, werkte voor grote en kleine organisaties en heb ruime ervaring in de begeleiding van verandertrajecten in zowel organisaties als bij mensen.

Geboren in 1965, getrouwd in 2000 met Margriet Verhagen en we hebben twee kinderen.

Mijn motivatie

Ik werk met individuele cliënten en groepen. Ik ben gefascineerd door de verhalen die het lichaam aan het licht brengt en de inzichten die dat aan de mens in dat lichaam geeft. Ik ben ontroerd door de moed van mensen om de confrontatie met zichzelf aan te gaan, zich bloot te geven en ook hun negativiteit te onderzoeken. Immers, een NEE is er ook in elk mens en het is vaak krachtig en goed verstopt omdat we denken dat dat zo hoort.....