Werkwijze

Zowel bij coaching als bij therapie starten we met een intake gesprek. Het intake gesprek gebruiken we allebei om te bepalen of we het gevoel hebben dat de samenwerking zou kunnen slagen. Het is een intake van twee kanten. Voor jou is het namelijk zeer belangrijk of je een coach of therapeut kunt binnen laten, of je je veilig voelt daarin.

Na de intake maken we in principe een afspraak voor 5 sessies en daarna doen we opnieuw een evaluatie.

Ik werk vanuit een lichaamsgerichte benadering. Ons hoofd is vaak de bron van de beperkingen, we denken of peinzen ons een slag in de rondte en komen niet uit die cirkel. Vandaar de aandacht voor het lichaam, voor energie, voor beweging of juist voor onbeweeglijkheid. Ons lichaam vertelt veel. We onderzoeken in sessies onbewuste weerstand, de maskers die we als mens hebben en we gebruiken lichaamsbewustzijn als één van de ingangen.

Ik werk o.a. met gesprek, oefeningen, aanraking, opstellingen, visulisaties en alles wat zich aandient bij jou.

Coaching zal meer gericht zijn op praktische en soms actuele issues. In therapie graven we over het algemeen wat dieper en zijn de eerder genoemde onbewuste en belemmerende patronen een belangrijk punt van aandacht.

Jij bent bepalend in wat je wil aangaan en onderzoeken, ik sta je bij en ben er voor je terwijl jij het werk doet.

Core Energetica

Core Energetica is een lichaam georiënteerde therapie gericht op persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Het is een holistische aanpak, dat wil zeggen gericht op de gehele mens (lichaam, ziel en geest) en een manier om in contact te komen met jezelf, zeker als je veel in je hoofd zit.

Core Energetica is waaruit ik put maar ik gebruik ook methoden en technieken uit andere tradities en richtingen. Core Energetica is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw en is ontwikkeld door Dr. John Pierrakos, een Amerikaanse psychiater. Zie voor meer informatie over Core Energetica onder Werkwijze op deze site.

Meer weten?

Neem contact op